Stiching sQuare

Hoe kunnen we de mismatch tussen het beroepsonderwijs en de veeleisende creatieve sector verbeteren, zodat mbo-gediplomeerde creatieven succesvoller zijn en de sector daarmee inclusiever en diverser wordt? Dat onderzoekt sQuare.

Stichting sQuare is in 2018 opgericht door Marieke Gervers en Johan van Aalst met het doel om mbo-afgestudeerde creatieve vakmensen een plek, instrumenten en netwerk te bieden voor hun verdere professionalisering. Inmiddels bestaat de stichting uit twee afdelingen: broedplaats sQuare en een private exameninstelling.

Bij de exameninstelling worden, samen met werkveld en beroepsonderwijs, specialisatie modules voor vakmensen ontwikkeld op het hogere NLQF niveau 5. Zo biedt stichting sQuare de grote groep van creatieve mbo-gediplomeerden die nu niet doorstudeert op een hbo-opleiding (85%) toch de mogelijkheid om zich tijdens hun werk verder te professionaliseren op een hoger functioneringsniveau.

In deze pilot deelt sQuare de ontwikkelde LLO-aanpak met de Utrechtse partners, zodat kennis en aanbod wordt ontsloten voor de Utrechts Creative Community. Ook wordt er ten minste één NLQF 5 module met partners van UCC gecustomized, gepilot en verder doorontwikkeld, zodat deze vanaf 2025 regulier kan worden aangeboden in de regio bij een Utrechtse partner via UCC.

Deze pilot wordt mogelijk gemaakt door de SLIM-regeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeeldingen

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen