Vechtclub

Vechtclub ontwikkelt een programma die wordt gepilot met makers van Vechtclub om didactische en pedagogische coaching te bieden bij de ontwikkeling in hun rol als leermeester. De pilot bestaat uit een laagdrempelige workshopserie rondom verschillende thema's.

Vechtclub, een creatieve broedplaats in Utrecht, deed eind 2022 een behoefteonderzoek onder al haar ondernemers waaruit bleek dat de wens om meer van elkaars expertises te proeven sterk aanwezig is. Binnen de deuren van Vechtclub is een enorme bron van kennis en ervaring aanwezig. Vechtclub stimuleert de ondernemers om dit met elkaar te delen en elkaar te blijven uitdagen. Ook vindt de broedplaats het belangrijk om die expertise beschikbaar te stellen aan de buitenwereld, voor particulieren en studenten. Vanuit deze behoefte is Het Parcours opgezet, gericht op ontwikkeling en professionalisering.

In een workshopserie van 10 avonden in 2023 en 2024 bieden de makers van Vechtclub workshops aan rondom een specifiek thema. De kosten van de workshop zijn laag (minder dan € 10), zodat de toegang tot kennis voor iedereen beschikbaar is.

De pilot wordt afgesloten met uitgewerkte en uitgevoerde ‘professionaliserings-pilots’ waarbij makers elkaar nieuwe technieken en/of oude ambachten leren. Plus een programma voor coaching op didactiek en pedagogiek voor makers die zich tot leermeester willen door ontwikkelen.

Deze pilot wordt mogelijk gemaakt door de SLIM-regeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeeldingen

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen