Media Perspectives

In welke vorm kunnen we duurzaam samenwerken met het formele beroepsonderwijs in onze opschaalbare concepten waarin we samen ontwikkelen, zij het onderwijs verzorgen en wij de bedrijven en zzp-netwerken aanhaken. Dat is de leervraag van Media Perspectives.

Samen met zes creatieve mbo-vakscholen is Media Perspectives de Metaverse Werkplaats gestart. De werkplaats is op het Media Park en wordt dé plek waar studenten, docenten en medewerkers van mediabedrijven opgeleid worden voor de volgende evolutie van het internet: web3 en de metaverse.

In de Metaverse Werkplaats worden nieuwe immersieve toepassingen ontwikkeld, die toegepast kunnen worden in verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg, stedelijke ontwikkeling, onderwijs en uiteraard de media. Het is een creatieve broedplaats waar studenten, samen met docenten en medewerkers van mediaorganisaties, gaan experimenteren met nieuwe technologieën.

Zes vakscholen besloten de handen ineen te slaan en samen het talent van de toekomst te gaan opleiden. Het consortium bestaat uit: Mediacollege Amsterdam, Grafisch Lyceum Utrecht, Grafisch Lyceum Rotterdam, Cibap, SintLucas, Nimeto en Media Perspectives. Rufus Baas, oprichter en programmamanager van het XR Lab op het Media Park, is aangesteld als kwartiermaker. Hij zal met steun van onder andere CLICKNL, de gemeente Hilversum en de Utrecht Talent Alliantie, de consortiumpartners en de industrie, de uitbouw van de werkplaats vormgeven.

Samenwerken
Ben je een (wat groter) bedrijf en zoek je een plek waar je je medewerkers ervaring kunnen opdoen met AR en VR, kom dan kennismaken met de opleidingsmogelijkheden. De Metaverse Werkplaats kan een op maat aanbod maken voor leven lang ontwikkelen.

Ben je een kleine creatieve ondernemers? Je bent welkom om met steun van een innovatiemakelaar van de Metaverse Werkplaats te werken aan een proof of concept of een product. Bedrijven als WeKnow (media) en GPAL (educatie gezondheidszorg) hebben hier eerder al gebruik van gemaakt.

Ben je op zoek naar een nieuwe manier van kennis opdoen, mail en vraag wat de mogelijkheden zijn.

Contact opnemen met de Metaverse Werkplaats kan via: office@mediaperspectives.nl.

Deze pilot wordt mede mogelijk gemaakt door de SLIM-regeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeeldingen

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen