De Maakruimte

Hoe kan een fysieke ruimte worden ingezet om jonge makers (en studenten) op informele wijze te laten leren van gevestigde makers in een broedplaats door samen te ‘doen’ ? Dat onderzoekt De Maakruimte.

Regio Utrecht is heel wat creatieve broedplaatsen rijk. Kunnen deze broedplaatsen ingezet worden als informele leerplek voor jonge makers? Dat is het onderzoek dat De Maakruimte doet. 

Hoe kan zo'n fysieke tussenruimte worden ingezet om jonge makers (en studenten) op informele wijze te laten leren van gevestigde makers in een broedplaats door samen te ‘doen’. Welke behoeftes leven er al bij deze makers om zich permanent door te kunnen ontwikkelen? Welke instrumenten zijn nodig om een lerende cultuur binnen de broedplaatsen te faciliteren?

Het onderzoek wordt afgesloten met een rapport met daarin de uitkomsten en aanbevelingen. Plus een bijbehorend instrumentarium dat andere broedplaatsen kunnen inzetten.

Deze pilot wordt mogelijk gemaakt door de SLIM-regeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeeldingen

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen