Nieuwe subsidie voor samenwerkende zzp’ers en organisaties in culturele en creatieve sector

03-05-2024

Met de regeling Samenwerking & Schaalvoordelen van Platform ACCT worden organisaties en zzp’ers in de culturele en creatieve sector aangemoedigd om de mogelijkheden van samenwerking met andere organisaties en zzp’ers te verkennen.

De overgang naar meer solide werk- en inkomenszekerheid in de culturele en creatieve sector brengt structurele kosten met zich mee. Voor organisaties omvat dit onder andere de kosten voor het in vaste dienst nemen van zzp’ers, het bieden van pensioenregelingen en het waarborgen van eerlijke vergoedingen. Zzp’ers maken kosten voor het volgen van scholing en afsluiten van financiële voorzieningen, zoals pensioenen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Om deze investeringen het hoofd te bieden, kan worden samengewerkt. Samenwerking kan namelijk leiden tot schaalvoordelen én tot kostenbesparing. Investering in een eerlijke en duurzame beroepspraktijk wordt op deze manier mogelijk gemaakt.

 Via de regeling Samenwerking & Schaalvoordelen van het programma Oog voor Impuls kunnen organisaties en zzp’ers in de culturele en creatieve sector een financiële bijdrage aanvragen voor de verkenning en implementatie van samenwerkingsverbanden.

Kijk voor meer informatie en hoe je een aanvraag kunt indienen op de website van Platform ACCT.

(Bron & beeld: Platform ACCT)

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen