Federatie Beeldrechten start campagne voor beeldrecht op social media

27-03-2024

Met de campagne #eerlijkdelensocialmedia roept de Federatie Beeldrechten social media platforms op om een eerlijke vergoeding aan professionele beeldmakers te betalen voor het gebruik van hun beeld zonder toestemming.

Deze actie is bedoeld voor fotografen, illustratoren, kunstenaars, ontwerpers: professionals die hun geld verdienen met het creĆ«ren van beeld. Het is het werk van deze professionals dat vaak zonder toestemming gedeeld wordt op social media. Het doel is bereikt als platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, YouTube en Pinterest instemmen met een collectieve auteursrechtenvergoeding voor makers. 

De oproep wordt al gesteund door heel veel vakmensen en -organisaties uit verschillende beeldende disciplines. Om ervoor te zorgen dat de platforms niet om beeldmakers heen kunnen, vraagt Federatie Beeldrechten ook jouw steun. Doe mee, kom in actie.

 

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen