Open call FAAM/'t Hoogt voor denkers, makers en videomakers

19-03-2024

Wat voor invloed heeft de ontwikkeling van reproductietechnieken op de ervaring van een kunstwerk? Die vraag staat centraal in [re]PRODUCTIE: een project op het snijvlak van film, onderzoek en beeldende kunst. Hoogt en FAAM nodigen jonge makers, videomakers en onderzoekers uit om samen te werken.

Even the most perfect reproduction of a work of art is lacking in one element: its presence in time and space, its unique existence at the place where it happens to be.’

Een citaat van kunstfilosoof Walter Benjamin uit 1936, waarmee hij refereerde aan de opkomst van reproductietechnieken als de fotografie. Die technieken maakten het mogelijk om beeld, bijvoorbeeld ook van schilderijen en sculptuur, haarscherp op grote schaal te verspreiden. Wat voor invloed had deze ontwikkeling op de ervaring van een kunstwerk? Het is een vraag die niet aan relevantie heeft verloren. Zit er verschil in de wijze waarop je beeldende kunst ervaart in de fysieke ruimte ten opzichte van op een gedrukte foto, bewegend op het witte doek of AI-generated op het schermpje van je telefoon? 

Hoogt en FAAM nodigen jonge makers, videomakers en onderzoekers uit om samen te werken binnen dit project. 

[re]PRODUCTIE biedt jou: 

  • Een ontwikkeltraject waarin je kennismaakt met interdisciplinair samenwerken. Je ontdekt in dit traject welke waarde video en kunst kunnen toevoegen aan jouw onderzoekspraktijk. Je werkt samen met een maker en een videomaker aan een korte film over beeldend werk, waarover jij een kort essay schrijft van 1000 – 1500 woorden. 
  • Coaching en feedback van experts op het gebied van interdisciplinariteit en beeldcultuur.
  • Een fijne werkplek om samen of alleen aan het project te werken.
  • Presentatie van jouw werk tijdens een spannende crossmediale kunstshow in september met publiek, waarbij we jullie eindresultaten in de spotlight zetten.
  • Een fee van €630 ex. btw en een toereikend productiebudget. 

Kijk voor de verschillende open calls voor denkers, makers en videomakers op de website van Hoogt on tour. Reageren kan uiterlijk t/m 29 maart!

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen