Oproep Fairpay digitale cultuurmakers en fotografen

11-03-2024

Werk je als fotograaf in de culturele sector of werk je in de digitale cultuursector? Help dan mee om een eerlijke betaling concreet te maken. De ketentafels Digitale Cultuur en Fotografie vragen zzp’ers en werknemers om een vragenlijst in te vullen zodat een Fair Pay-norm kan worden vastgesteld.

Aan de zogenoemde ketentafels (gesprekstafels) zitten zowel vertegenwoordigers van opdrachtgevers als werkenden zelf. Het doel is om de positie van werkenden te verbeteren en tot concretisering te komen voor een eerlijke betaling. Instellingen of fondsen die van de Rijksoverheid cultuursubsidie ontvangen moeten vanaf 2025 Fair Pay doorvoeren. Ook steeds meer gemeenten stellen Fair Pay verplicht. Tot nu toe was het voor vrijwel geen enkele deelsector duidelijk wat ‘eerlijke betaling’ inhield.

De vragenlijsten zijn te vinden op de website van de Creatieve Coalitie.

(Bron: Creatieve Coalitie)

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen