Aanvraag cultuursubsidie Utrecht laagdrempeliger in 2024

11-01-2024

Het aanvragen van een project- en impulssubsidie cultuur Utrecht is laagdrempeliger in 2024, meldt nieuwssite VARNWS. Het aanvragen is makkelijker gemaakt en is onder meer mogelijk met een videopitch. Aanvragen kan op vier momenten in het jaar.

Creatieve makers en organisaties, ervaren en onervaren, kunnen sinds 2 januari 2024 weer Project -en Impulssubsidie aanvragen. Dit zijn de meest laagdrempelige cultuursubsidies die Utrecht heeft. “Nieuwe makers, maar ook ervaren makers, willen we in Utrecht volop de kans geven zich verder te ontwikkelen. Door deze wijzigingen door te voeren hoop ik dat meer Utrechtse makers financiële steuntje in de rug te geven om mooie dingen te blijven maken voor de stad”, zegt wethouder Eva Oosters tegen VARNWS.

Belangrijkste wijzigingen 
Bij de Projectsubsidie kan aanvragen voortaan op vier momenten verdeeld over het jaar. Elk van deze vier momenten krijgt een eigen budgetplafond. Hierdoor kunnen makers en culturele organisaties het gehele jaar door subsidie aanvragen. De aanvragers van de krijgen de mogelijkheid om een deel van de aanvraag te doen via een videopitch. Bij de Impulssubsidie kunnen aanvragers nu ook subsidie krijgen voor de productie van kunstwerken, boeken en geluidsdragers. 

Bron: VARNWS.nl
Beeld: Jason Goodman/Unsplash

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen