Utrecht start met 'broedplaatssubsidie'

11-12-2023

Utrecht wil meer betaalbare ruimte bieden aan creatieve makers, meldt RTV Utrecht. Op de lokale nieuwssite is te lezen dat vanaf 1 januari zowel bestaande als nieuwe broedplaatsen subsidie kunnen aanvragen voor het realiseren van nieuwe en het uitbreiden van bestaande culturele werkplaatsen.

Door hoge huurprijzen is het voor nieuwe en jonge kunstenaars en muzikanten lastig om betaalbare maakruimte in de stad te vinden. Daardoor trekken er veel de stad uit. 'Het is heel belangrijk om actief ruimte te blijven zoeken voor culturele makers in een groeiend Utrecht", zegt wethouder Eva Oosters (Cultuur) tegen RTV Utrecht. 'Om een levendige en culturele stad te blijven is het daarom nodig te helpen met het maken van nieuwe culturele broedplaatsen.'

De subsidie is zowel beschikbaar voor kleinere als grotere initiatieven en voor nieuwe broedplaatsen én bestaande broedplaatsen die werkruimtes uit willen breiden. Het gaat bijvoorbeeld om beheerorganisatie DePlaatsmaker, broedplaatsen als de Nijverheid en het Hof van Cartesius en nieuwe initiatieven in de stad. Beheerinstellingen kunnen tot en met 31 december 2026 aanvragen doen.

Beeld: Stefan Grage/Unsplash

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen