Podcast solidariteit in (en met) de sector

27-10-2023

Sinds 7 juli 2023 is er in Nederland een demissionair kabinet. Welke gevolgen brengt dat met zich mee voor de minstens 250.000 werkenden in de culturele en creatieve sector? De podcast Agendapunten ging in gesprek met Thomas Drissen van de Creatieve Coalitie.

Mede door het hoge aantal zzp’ers in de culturele sector – die niet altijd vrijwillig in die positie zitten – is het een kwetsbare sector. Hoe zou dat eerlijker ingericht kunnen worden? Thomas neemt ons mee in deze aflevering.

‘Het zal voor de luisteraar niet nieuw zijn als ik zeg dat kunst, cultuur en creativiteit niet altijd genoeg op waarde wordt geschat. En omdat het niet goed genoeg op waarde wordt geschat, is het ook zo dat de maker niet genoeg verdient. Er moet meer waardering zijn voor wat de werkende doet. En als die waardering er meer is, zijn we wellicht ook meer bereid om daar meer geld voor uit te trekken.’

Een boodschap aan de individuele maker: 'Probeer jezelf te verenigen. Kijk naar Amerika: daar worden nog steeds geen films of series gemaakt omdat de scenarioschrijvers hun werk erbij neerlegden. Uit solidariteit volgden de acteurs. En vervolgens ligt die hele branche plat. Dat is echt heel knap'.

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen