Studio Camera op Utrechtdag: NFF x 030

18-09-2023

Het is een vraag die de filmsector al een tijd in zijn greep houdt, om redenen als milieubewustzijn en inclusie. Hoe kan de waardering voor lokale producties vergroot worden?

Op 26 september 2023 vond de Utrechtdag van het Nederlands Film Festival plaats, met in de avond een programma rond Studio Camera. Initiatiefnemer Fay Breeman vertelt dat de stichting haar naam ontleent aan de inmiddels gesloten, klassieke bioscoop aan de Oudegracht. "Zo verwijst Studio Camera naar de locatie Utrecht, en naar de reden van oprichten: het stimuleren van talentvolle beeldmakers uit de regio." Studio Camera richt zich op alle audiovisuele kunstvormen, evenals kruisbestuivingen. In januari 2024 start de stichting een lab voor nieuwe makers, deze avond is de soft launch.

De tickets voor de Studio Camera talk zijn uitverkocht. Het is warm in de zolderbioscoop met puntdak van het Slachtstraat Filmtheater. Als oude vrienden druppelen ruim na het startmoment nog bezoekers binnen. Wanneer Breeman vraagt wie in de zaal een Utrechtse maker is, steekt twee derde een hand op.

Jefta Varwijk schuift aan, regisseur, kunstenaar en cinematograaf. Hij is per toeval in Utrecht terechtgekomen na een kortstondige filmopleiding in Vancouver, Canada. In Utrecht ontdekte hij een gemeenschap aan onvermoeibare creatieven dat graag interdisciplinair werkt.

Tekst: Annabel Essink

 Meer lezen 

Afbeeldingen

Film

Bekijk ook

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen