Arbeidsmarktpositie creatieve professionals EU

15-09-2023

Deskundigen van vooral Ministeries van Cultuur uit alle 27 EU-lidstaten hebben een rapport samengesteld over de arbeidsmarktpositie van werkenden in de culturele en creatieve sector binnen de EU. Het rapport wijst op de zwakke punten, brengt verschillen in kaart en doet aanbevelingen.

Het EU-rapport wijst op de zwakke punten in de status van creatieve professionals binnen de arbeidsmarkt en m.b.t. sociale zekerheid, brengt de verschillen in beleidsaanpak in beeld en doet aanbevelingen ter versterking van die positie. Voor de verdere ontwikkeling van het culturele arbeidsmarktbeleid in Nederland is dit rapport ook heel relevant.

Platform ACCT nam deel aan de werkgroep die het rapport opstelde. Directeur Sjoerd Feitsma: "Internationale en Europese ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt en de positie van werkenden is van belang. Er kunnen inspirerende voorbeelden gevonden worden die wellicht ook in de Nederlandse beroepspraktijk toegepast kunnen worden."

Kijk voor meer informatie én het rapport op de website van Platform ACCT.

(Bron: Platform ACCT)

 

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen