De Aansluitwijzer

Noortje van Dorp 29-02-2024
40 keer bekeken 0 reacties

Zzp’ers of werknemers in de culturele en creatieve sector kunnen de perfecte belangenbehartiger vinden met DeAansluitwijzer.nl. Deze tool moet de drempel voor de ruim 300.000 werkenden in de culturele en creatieve sector verlagen om zich aan te sluiten bij een belangenbehartiger.

DeAansluitwijzer.nl matcht ruim zeventig culturele en creatieve beroepen met meer dan veertig belangenorganisaties en is bruikbaar voor zowel zzp’ers als mensen in loondienst. Lidmaatschap van een belangenorganisatie draagt bij aan het verbeteren van de bestaanszekerheid van de sector als geheel. Eerder constateerden wetenschappers al dat werk en inkomen in de culturele en creatieve sector ‘zeer scheef’ verdeeld zijn en dat er ‘weinig werk- en inkomenszekerheid’ geboden wordt. De onderzoekers stellen vast dat er sprake is van een ‘imperfecte markt’. 

DeAansluitwijzer.nl is een initiatief van De Creatieve Coalitie. De Creatieve Coalitie is de koepelvereniging van ruim veertig beroepsorganisaties, regionale netwerken en vakbonden in de culturele en creatieve sector. Ben jij benieuwd geworden welke belangenorganisaties het beste bij jou passen? Ga naar www.deaansluitwijzer.nl en sluit je aan.

Bron: De Creatieve Coalitie

Afbeeldingen

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen