Oproep TalentScope Nederlands Filmfonds

38 keer bekeken 0 reacties

Ben jij als regisseur na het succes van je korte film of eerste speelfilm toe aan een volgende stap? Is het tijd om jezelf verder te ontwikkelen en een stevig fundament te leggen voor je volgende project samen met het team? Maak je dan klaar voor TalentScope!

TalentScope is het nieuwe talentontwikkelingsprogramma voor Nederlands regietalent. Drie teams, elk bestaande uit minstens een regisseur en producent, en bij voorkeur een (co-)scenarist, krijgen de kans om mee te doen met TalentScope. Als regisseur is jouw recente werk eerder geselecteerd voor een toonaangevend (inter)nationaal filmfestival of heb je een aantoonbaar publiekssucces gehad in de bioscopen, filmhuizen of via de streamingsdiensten.

TalentScope is een intensief coachingstraject in samenwerking met internationale partners TorinoFilmLab, ACE Producers en FilmForward. Met de regeling wil het Filmfonds aanstormend filmtalent een extra impuls geven voor de ontwikkeling van hun volgende filmproject.
Geselecteerde teams duiken diep in een 12 maanden durend programma met 3 intensieve workshops van 4-5 dagen, begeleid door de internationale experts van TorinoFilmLab en ACE Producers. FilmForward is verantwoordelijk voor de organisatie van de workshops, waarbij artistieke vrijheid, samenwerking en inspiratie centraal staan.

TalentScope is er voor makers van speelfilmplannen met een sterke eigen signatuur, lef en internationale ambitie, ongeacht het genre. Of je nu een passie hebt voor grensverleggende arthouse cinema, cross-over, jeugdfilms, animatie, of genrefilm – wij verwelkomen alle gedreven teams die zowel een nationaal als internationaal publiek willen aanspreken.

De deadline voor TalentScope is maandag 22 januari 2024. Alle details en voorwaarden kun je lezen op de website van TalentScope.

Afbeeldingen

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen