Open call Maker Achter de Maker Award

Noortje van Dorp 05-06-2024
23 keer bekeken 0 reacties

De open call voor de 4e editie van de Maker Achter de Maker Award is gestart. De Maker achter de Maker Award is een unieke erkenning voor een ambachtspersoon uit Nederland die samenwerkt met een beeldend kunstenaar om een kunstwerk of project op de best mogelijke manier te verwezenlijken.

De Maker achter de Maker Award is een initiatief van Kunstinstituut Melly en het Mondriaan Fonds. Beeldend kunstenaars die meer dan vijf jaar ervaring hebben met het maken van kunstwerken en uitvoeren van projecten worden uitgenodigd om één of meerdere mensen te nomineren voor deze prijs. De nominatie mag uitsluitend betrekking hebben op een in Nederland gevestigd ambachtspersoon.

Ten behoeve van deze award, beslaat ambacht zowel materiële als intellectuele expertise: een ambachtspersoon voor een visuele kunstenaar kan bijvoorbeeld een textielexpert, technicus, interpreteerder, editor of iemand met duidelijke expertise zijn die helpt kunstwerken en projecten te verwezenlijken. 

De nominaties, waaruit wordt geselecteerd, worden beoordeeld door een uit drie personen bestaande externe jury, bijeengeroepen door Kunstinstituut Melly in juli 2024. De winnaar van de Maker achter de Maker Award ontvangt een geldbedrag van 5.000 euro.

Kijk voor alle informatie en het nominatieformulier op de website van het Mondriaanfonds. De sluitingsdatum voor het indienen van nominaties is 24 juni 2024.

Bron & beeld: Mondriaanfonds

Afbeeldingen

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen