Illustratiewedstrijd Picture This

Noortje van Dorp 08-04-2024
85 keer bekeken 0 reacties

Ben jij hét illustratietalent waar Picture This (een initiatief van o.a. Lemniscaat Rotterdam) naar zoekt? Zend je werk (een verhaal, of deel daarvan in 3 illustraties) in. De winnaar krijgt niet alleen een (wereldwijd) platform, maar wordt ook begeleid in diens ontwikkeling tot prentenboekmaker!

Meedoen kan tot 1 juni 2024! Er zijn een paar regels. Je werk mag bijvoorbeeld nog niet gepubliceerd zijn in een prentenboek. Een eigen verhaal bedenken mag, maar het gaat om de illustraties. En je doelgroep is kinderen. 

Kijk voor alle voorwaarden en deelname op de website van Picture This!

De prijs
Als je Picture This! 2024 Nederland-België wint, wordt jouw werk in de spotlight gezet om het wereldwijd gepubliceerd te krijgen. Je zal niet de eerste zijn die meedoet en in een jaar of twee debuteert met een prentenboek!

Van alle winnaars uit alle deelnemende landen wordt een internationale catalogus gemaakt, die gepresenteerd wordt bij verschillende grote prentenboekuitgeverijen tijdens de Bologna Children’s Book Fair 2025. Dit vergroot de kans op opdrachten voor jou als illustrator.

Je portfolio wordt samen met jou bekeken door uitgever Jesse Goossens, redacteur Linda Bertens en vormgever Marc Suvaal. Alle drie staan ze midden in het vak en kunnen jou tips en feedback geven zodat je je echt kunt ontwikkelen tot prentenboekmaker. Ook krijg je een inspirerende masterclass bij een Lemniscaat-illustrator.

Tot slot wordt het werk van alle winnende illustratoren geëxposeerd in een reizende Picture This!-tentoonstelling.

Afbeeldingen

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen