Aanvraagperiode open subsidieregeling festivals

Noortje van Dorp 02-04-2024
97 keer bekeken 0 reacties

Culturele festivals zijn belangrijk voor de diversiteit van het cultuuraanbod in de provincie, stelt de Provincie Utrecht. In de periode 2025-2028 ondersteunt de provincie Utrecht festivals met een subsidieregeling met één aanvraagprocedure waarbij de subsidies voor vier jaar worden verleend.

Culturele festivals zijn belangrijk voor de diversiteit van het cultuuraanbod in de provincie, zowel in steden als Utrecht en Amersfoort als in de andere gemeenten in de provincie Utrecht. Ook vormen deze festivals een belangrijk onderdeel van de culturele infrastructuur die ervoor zorgt dat kunstdisciplines en makers zich kunnen ontwikkelen.

De provincie Utrecht ondersteunt momenteel 27 festivals. Het huidige beleid loopt eind 2024 af en de provincie Utrecht heeft het voornemen om ook in de periode 2025-2028 te investeren in het festivalklimaat in de provincie.

Aanvraagperiode gestart
In dat kader heeft de provincie de ‘Subsidieregeling culturele festivals provincie Utrecht 2025 - 2028’ vastgesteld. Festivalorganisaties met een artistieke missie vanuit de hele provincie kunnen tussen 29 maart en 1 mei 2024 een aanvraag indienen via https://bit.ly/3IXZLkZ. Uiterlijk 15 juli 2024 is bekend welke festivals een bijdrage krijgen.

Bron: Provincie Utrecht

Afbeeldingen

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen