Utrechtse Cultuurlening

Noortje van Dorp 18-10-2023
156 keer bekeken

Professionele kunstenaars, creatieven, culturele organisaties en ondernemingen in de creatieve industrie kunnen via de Utrechtse Cultuurlening tegen een lage rente van 2% een bedrag lenen tot maximaal € 20.000,-.

De lening is bedoeld voor cultureel ondernemers. Individuele professionele kunstenaars, individuele creatieven, culturele organisaties en ondernemingen in de creatieve industrie komen in aanmerking voor de Utrechtse Cultuurlening. Voor individuele, professionele kunstenaars of creatieven geldt dat zij woonachtig moeten zijn in de provincie Utrecht. Organisaties of ondernemingen in de creatieve industrie moeten in de provincie Utrecht gevestigd zijn. Verder is van belang dat met de lening een investering wordt gedaan die ten goede komt aan de Utrechtse cultuursector.

Wanneer je gebruik maakt van de Utrechtse Cultuurlening, heb je ook toegang tot het trainings- en begeleidingsprogramma van Cultuur+Ondernemen tegen een sterk gereduceerd tarief (75% korting voor individuele kunstenaars en creatieven, 50% korting voor culturele instellingen, tot een bedrag van maximaal € 1.000,-). De kerngedachte van het Lenen en Trainen-programma is dat kunstenaars en culturele organisaties behalve financiële ondersteuning, ook steeds meer aangewezen zullen zijn op hun vermogen om te ondernemen. Hoe zet je je creatieve kapitaal om in economische waarde? Met de versterking van ondernemende competenties en vaardigheden vergroot je je potentieel en investeer je in de toekomst van jezelf en je onderneming.

Kijk voor alle informatie en het aanvragen van de lening op de website van Cultuur+Ondernemen.

Afbeeldingen

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen