ILFU Book Talk: Miranda July

23 keer bekeken

Begin

15-06-2024 om 14:00

Einde

15-06-2024 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Tivoli Vredenburg

Een exclusieve middag met filmmaker, schrijver en kunstenaar Miranda July, bekend van Me and you and everyone we know ter gelegenheid van het verschijnen van haar nieuwe roman 'All Fours.' Dit evenement zal live in het Engels worden ondertiteld door een schrijftolk.

July wordt deze middag ge├»nterviewd door Janine Abbring, en Micha Wertheim zal een laudatio uitspreken over haar werk. Miranda July kreeg wereldwijde bekendheid met de speelfilm Me and you and everyone we know uit 2005, waarvoor ze het scenario, de regie en de hoofdrol op zich nam. De film kreeg jubelende kritieken, werd bekroond op diverse filmfestivals en groeide uit tot een onverwachte publiekslieveling. Ze maakte nog twee speelfilms, The Future (2011) en Kajillionaire (2020) en schreef de verhalenbundel 'No one belongs here more than you' (2007) en de roman 'The first bad man' (2015).

In juni verschijnt haar tweede roman 'All fours', in het Nederlands vertaald door Lydia Meeder en Gerda Baardman, hoewel ze de titel onvertaald hebben gelaten. Nu draait het om een 45-jarige vrouw die spontaan besluit niet met het vliegtuig van Los Angeles naar New York te reizen, maar met de auto. De lange roadtrip die je nu zou verwachten, komt er echter ook niet, want al na twintig minuten rijden neemt ze een willekeurige afslag, huurt een kamer in een motel en is niet van plan daar ooit nog te vertrekken. Ze richt de kamer geheel opnieuw in en begint een affaire met een jongere man, maar de realiteit van haar leven als moeder, echtgenote en vrouw in de overgang dringt zich steeds meer op.

Op deze zaterdagmiddag hebben we de kans om eventjes deelgenoot te zijn van de onnavolgbare, geestige en unieke geest van Miranda July.

Miranda July zal na afloop signeren, kaarten zijn online te koop.

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen