Buku nanga kuku met gast: Janice Deul

22 keer bekeken

Begin

09-06-2024 om 14:00

Einde

09-06-2024 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bibliotheek Utrecht, Neude

Sinds 2012 organiseert Tori Oso Utrecht Buku nanga kuku sessies, oftewel Boek met koek in het Nederlands. Het concept: het boek, de (Surinaamse) koek, de auteur en het publiek. Zondag 9 juni is Janice Deul te gast.

Over Janice Deul (fotografie: Marie-Louise Hodge):
Janice Deul (zij/haar) is een Afro-Nederlandse journalist, DIE - professional en mode-/cultuuractivist met 20+ jaar ervaring in de bladenwereld, die zich sinds 2011 sterk maakt voor een inclusief, veilig en inspirerend klimaat in fashion, media en kunst. Dat doet ze onder meer als spreker en moderator; via haar inspiratieplatform Diversity Rules, radio- en tv-optredens, het adviseren over c.q. het cureren van tentoonstellingen en als gastdocent aan mbo & hbo-scholen, universiteiten en kunstacademies. Als columnist werkte ze onder meer voor feministisch magazine Opzij, NRC en de regionale dagbladen van Mediahuis. Janice Deul is co-auteur van Little Black Hair Book, waarin Afro-Nederlandse Black hair-vips hun haarverhaal delen.

Over het boek Keti Koti
Haar boek over Keti Koti, de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij in Suriname en op de toenmalige Nederlandse Antillen, verscheen op 1 juni 2023 bij AmboIAnthos. In dit handzame, toegankelijk geschreven naslagwerk gaat ze onder meer in op de historie, tradities & kleding (met name de Afro-Surinaamse koto) en toont ze zich voorstander van een inclusieve herdenking c.q. viering van 1 juli.

Host Migaisa Poeketi
Migaisa Poeketi werkte bij verschillende organisaties als communicatieprofessional. De constante nieuwsgierigheid naar haar roots heeft ervoor gezorgd dat de onderwerpen kolonialisme, slavernij en de doorwerking daarvan een belangrijke rol vormen in haar werk. Als zelfstandig ondernemer wordt zij onder andere ingezet rondom thema’s die met diversiteit en inclusie te maken hebben. Tevens vervult zij de rol als vice-voorzitter bij Comité 30 juni/1 juli Utrecht (Keti Koti Utrecht).

Aanmelden
Meld je aan via torioso@gmail.com, bijdrage € 5,- incl een stuk homemade Surinaamse koek. Betaalgegevens worden gemaild. Beperkt aantal plekken beschikbaar.

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen