Blender - Artist meetup met Erik van Vliet

43 keer bekeken

Begin

08-04-2024 om 20:00

Einde

08-04-2024 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Nijverheid, Nijverheidskade 15, Utrecht

De artiesten meetup van deze maand bij De Nijverheid wordt een bijzondere! Erik van der Vliet is te gast en hij heeft een aantal mooie projecten gedaan, waaronder het Metropole orkest in samenwerking met The Smartphone Orchestra.

Erik van der Vliet is geluidstechnicus van beroep en houdt zich tevens bezig met generatieve en interactieve geluidsinstallaties. In samenwerking met het creatieve collectief Dekselse Diodes werkt hij aan een systeem om verbindingen te leggen tussen bewegingen in soundscapes en lichteffecten in lichtkunstinstallaties die onderhevig zijn aan externe inputdata.

Voor zijn instrument (de trombone) ontwikkelt hij een expressieve digitale signaalverwerkingscontroller om de mogelijkheden ervan uit te breiden. Met deze technologie kan hij effecten zoals reverb, delay, chorus en pitch shifting besturen.

Op 8 april spreekt Erik over zijn bijdrage aan de concertreeks ‘Games in Concert: The Score’ van het Metropole orkest in samenwerking met The Smartphone Orchestra. Ook vertelt hij hoe deze schoolopdracht aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht – Muziek & Technologie uitgroeide tot een succesvolle concertreeks in de Nederlandse theaters. De focus zal liggen op de ontwerpfase, afgewezen ideeën, iteraties, het overhandigen van de voltooide schoolopdracht aan de leden van Het Smartphone Orkest, en zijn rol als brainstormer en playtester daarin.

Blender is een informele kunstenaarsmeetup en een vrije ruimte waar diverse kunstenaars met verschillende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten om ideeën uit te wisselen over hun werk, elkaar te inspireren en nieuwe verbindingen te leggen.

(Bron: De Nijverheid)

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen