Workshop Een professioneel zelfportret in woord en beeld

94 keer bekeken

Begin

28-05-2024 om 14:00

Einde

28-05-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

HKU

UCC x HKU! Samen met de HKU ontwikkelden we de 2-daagse workshop Een professioneel zelfportret in woord en beeld. Het (h)erkennen van je eigen identiteit zorgt voor een helder beroeps-zelfbeeld. Maar hoe vat je dat samen in een toegankelijke tekst met precies de juiste woorden?

Hoe leg je een ander uit wat je doet? Hoe maak je duidelijk wat een ander kan verwachten wanneer ze samen met jou een project gaan initiëren? Hoe schrijf je over je werk zodat je een ander echt raakt? Daar ga je mee aan de slag in deze workshop.

In een zelfportret met precies voor jou passende taal en woorden vang je jouw eigen artistieke stem. Deze tekst kan dienen als basis voor allerlei verschillende doeleinden. Je kunt deze tekst zelf aanpassen, afhankelijk van de lezer en het doel. Vanuit deze tekst zoek je naar passende beelden zodat woord en beeld elkaar versterken. Het wordt jouw professionele zelfportret.

Bij identiteit is er sprake van continuïteit én verandering. Door ervaring en nieuwe kennis kunnen dingen veranderen, juist op het professionele vlak. De uiteindelijke tekst kan meegroeien en steeds dienen als reflectie. Klopt dit nog met wie ik ben of waar ik, professioneel gezien, naar toe wil?
Zoals Biësta het verwoordt: ‘Kunst is precies die voortdurende, letterlijk nooit tot een einde komende verkenning van de ontmoeting met het andere en de ander, de voortdurende en oneindige verkenning van wat het zou kunnen betekenen om in en met de wereld te (be)staan.’  

Wat leer je?

  • schrijftechnieken om gedachten te kunnen activeren, ordenen en te  verwoorden
  • zoeken naar verbindingen in werk en professionele gedachten, thema’s en identiteit
  • eigen stijl en toon ontdekken in het geven van informatie
  • vertaling naar beelden bij eigen geschreven tekst en doel

Programma
Het programma bestaat uit twee bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst duurt 3,5 uur en de tweede 2,5 uur.

Dag 1

We beginnen vanuit observaties, associaties, thema’s en vragen te zoeken naar een rode draad. Vanuit deze rode draad komen we, met verschillende tussenstappen en schrijfoefeningen, tot een tekst die je kunt gebruiken om jezelf voor te stellen en te profileren. We luisteren naar elkaar als scheppende schrijvers, als professionals binnen de creatieve industrie en verplaatsen ons in de toehoorders en/of lezers.

Na de eerste sessie ga je op zoek naar toepasselijke beelden. Het beeld levert een bijdrage aan de tekst. Het is geen illustratie workshop. Het is zelfgemaakt en ondersteunend voor het verhaal.

Dag 2

Na 2 weken doen we dat nog eens waardoor verdieping ontstaat.

Prijs: 190,- per persoon

De workshop kan ook met een groep afgenomen worden, voor meer informatie kijk hier.

 

Aanmelden:

Heb je interesse? Geef je dan op via de website van HKU.

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen