Cursus Auteursrecht van spreken

261 keer bekeken

Begin

24-04-2024 om 15:30

Einde

24-04-2024 om 18:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

HKU, Oudenoord 700, Utrecht

UCC x Kunstenbond! Samen met de Kunstenbond ontwikkelden we de module 'Met vertrouwen ondernemen' om zzp’ers in de culturele en creatieve sector te ondersteunen in hun ondernemerschap. Deze cursus Auteursrecht van spreken leert je meer over wat auteursrecht is én hoe het je beschermt.

Voor iedere kunstenaar of creatieve professional is het auteursrecht van groot belang bij het vergaren van inkomsten. Maar waarop je precies auteursrecht hebt, hoe je je werk beschermt én hoe je het auteursrecht in jouw voordeel kunt inzetten, leer je tijdens deze module. Een advocaat van De Kunstenbond wijst je waar je op moet letten en vooral ook: waar je moet beginnen! Deze cursus is speciaal bedoeld voor (nog) startende ondernemers!

De Kunstenbond is de grootste vereniging in Nederland die de belangen behartigt van eenieder die werkzaam is in de creatieve en culturele sector. Iedere dag knokt de vereniging keihard voor een eerlijke verdeling en vergoeding voor mensen die in dienst, of als zelfstandige, werkzaam zijn in de creatieve industrie. Tegelijkertijd geloven zij dat eerlijke vergoedingen en het bouwen aan een duurzame carrière bij onszelf als (toekomstige) creatieve professionals begint.

Aanmelden
De module is gratis, inschrijven kan via het online formulier

UCC x Kunstenbond - Met vertrouwen ondernemen
Deze cursus is onderdeel van de module Met vertrouwen ondernemen die we samen met de Kunstenbond ontwikkelden. Onderdeel van de module is de tweedaagse cursus Waarden en onderhandelen op 9 en 17 april.

Deze module is vooral bedoeld voor (nog) startende ondernemers. In november herhalen we de module, maar zal deze ingericht worden voor creatieve ondernemers die langer in het vak zitten.
 

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen