Club Cinema | Fantoomwijk

27 keer bekeken

Begin

27-02-2024 om 20:00

Einde

27-02-2024 om 21:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Tivoli Vredenburg

Wat als je je thuis en de buurt waar je al jaren woont moet verlaten om plaats te maken voor dure woningen? De korte film Fantoomwijk laat de Rotterdamse Tweebosbuurt zien als spookstad. Na de film is er een Q&A met de makers en een gesprek met ervaringsdeskundigen en wetenschappers.

Wat als je je thuis en de buurt waar je al jaren woont moet verlaten om plaats te maken voor dure woningen? De korte film Fantoomwijk laat de Rotterdamse Tweebosbuurt zien als spookstad. Er resten slechts puinhopen en ruïnes nadat de bewoners gedwongen vertrokken zijn om plaats te maken voor luxe woningen - om het imago van de stad op te poetsen. Aan het woord zijn de oud-bewoners, terwijl hun wijk inmiddels uit de fysieke herinnering van de stad is gewist. We praten na met maker Ravi Sandberg, bewoner Mustapha Eaisaouiyen en stadsgeograaf Wouter van Gent (UvA) over gentrificatie en de vraag; van wie is de stad?

Over Club Cinema
Ben jij een filmliefhebber, én duik je graag de diepte in? In Club Cinema kijken we een korte documentaire of film uit de selectie van het Nederlands Film Festival. Na het bekijken van de film, halen we de onderste steen boven tijdens de Q&A met de makers en gaan we in gesprek over het thema van de film met ervaringsdeskundigen en wetenschappers.

Kaarten kosten € 15,- per stuk en zijn te koop op de website van Tivoli Vredenburg.

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen