workshop Embodied Futures

11 keer bekeken

Begin

02-12-2023 om 11:00

Einde

02-12-2023 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het Huis Utrecht

Ter voorbereiding op de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens verwelkomt Het Huis Utrecht kunstenaars en andere creatieve geesten voor een inspirerend programma. De workshop Embodied Futures gaat in op vragen als: 'What are you willing to sacrifice in order to create art?'

Embodied Futures combineert tekst, bewegingsimprovisatie en ideeën afkomstig uit Future Studies. Kunstenaars zijn vaak gedreven, of er wordt van hen verwacht, om persoonlijke en maatschappelijke thema’s op unieke en ontroerende manieren te verkennen. Ze maken hierbij vaak hun persoonlijk werk en tonen kwetsbaarheid om ons een uniek beeld van de wereld te geven. Creatief zijn komt volgens Antti vanuit spel en openheid. Ruimte hebben om vragen te stellen zonder angst om te falen of te doen er iets mis is, is essentieel voor een veilig creatief proces. De werkplaats van Antti biedt een platform om na te denken over vragen als: wat voor ruimte moeten we creëren? En wat ik wil je opofferen om kunst te maken? In de workshop gaan we samen spelen, speculeren en ons proberen voor te stellen wat er nodig is om een ruimte te creëren waar creativiteit en sociale rechtvaardigheid samenkomen.

Aan het begin van de sessie wordt je uitgenodigd om een vraag, onderwerp of thema te kiezen, met betrekking tot deze overkoepelende vragen. Na een warming-up begeleidt Antti ons door speculative practices middels het gebruik van tekst, en bewegingsimprovisatie, zowel in groepjes als individueel. Ter afsluiting van de workshop hebben we een gezamenlijke lunch.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Het Huis Utrecht.

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen