Hackaton Innovation Lab Theater Utrecht

87 keer bekeken

Begin

25-11-2023 om 09:00

Einde

26-11-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Paardenkathedraal, Utrecht

Het Innovation:Lab van Theater Utrecht is op zoek naar makers, experts en creatieven die willen werken aan een integrale vraag naar de toekomst. Hoe kunnen we AI humaniseren via KUNST? Aanmelden voor de hackaton kan t/m 17 november.

Heb jij een idee, expertise of kennis die Theater Utrecht kan helpen bij het beantwoorden van deze vraag tijdens de hackathon? Dan ben je op de juiste plek! Meld je aan vóór 17 november 2023 en wie weet zien we jou op de 2-daagse Hackathon in De Paardenkathedraal in Utrecht op 25 en 26 november!

HET INNOVATION:LAB
Als BIS gezelschap zet Theater Utrecht al sinds 2018 in op de technologische, narratieve en performatieve vernieuwing van het theater. We werken aan een digitale transformatie in het theater, waarin bestaand en nieuw publiek kennis maakt met meerlagige, meerstemmige en hoogwaardige technologische experiences (verhalen). Dat doen we vanuit de overtuiging dat het theater moet veranderen, wil zij ook in de toekomst van waarde blijven voor haar publiek. Wij plaatsen technologie op een gelijkwaardig niveau met theater, om zo nieuwe vormen van theater te ontwikkelen die aansluiten bij de leefwereld van het publiek van de toekomst.

RESEARCH AND DEVELOPMENT
Het Innovation:Lab doet onderzoek naar de artistieke impact van technologie op theater en naar technologie als middel om diversiteit, inclusie en digitale transformatie in de sector te bevorderen. Talentontwikeling, het creëren van bewustwording en het vergroten van de maatschappelijke impact spelen daarbij een hoofdrol. Daarnaast doen we onderzoek naar een nieuwe definitie van publiek en bouwen we aan een diverse community van makers, experts, artists en publiek. Alle kennis die wordt opgebouwd in het Innovation:Lab is open source en voor iedereen toegankelijk.

HET LAB
Een open plek waar makers, artists en experts uit verschillende werkvelden samenwerken op het kruispunt van technologie en performance art. Het Innovation:Lab beschikt als research and development platform over alle middelen op kennis- en technologisch gebied om op een hoog niveau te kunnen experimenteren en creeren. De ruimte is geoptimaliseerd voor het bouwen van artistieke protypes en modulaire decors op basis van high-end technologie.

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen