Talk De eeuw van AI

12 keer bekeken

Begin

29-10-2023 om 13:30

Einde

29-10-2023 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Paradiso, Amsterdam

Artificiële Intelligentie-explosies en robots die de mens overbodig maken. Bullshit, aldus socioloog Siri Beerends. In deze talk gaat Siri in op het StuntyAI project van het Brainwash Festival. (Nb: deze talk is onderdeel van het Brainwash Festival).

In plaats van angst voor ‘singularity’, het moment dat A.I. de mens overstijgt, moeten we ons zorgen maken om een ‘singularity of sameness’: een monocultuur waar we niet meer uit los kunnen breken. Hoe kunnen we ons wapenen?

In deze talk gaat Siri in op ons StuntyAI project. Als tegenwicht voor steeds grotere AI-modellen die beelden genereren die vooral sameness uitstralen, bouwden we een AI-beelgenerator met hyperlokale data. Niet zozeer om betere AI te maken, maar om betekenisvollere AI te creëren waarbij het kleine en bijzondere niet verloren gaat in de singularity of sameness.

Kijk voor meer informatie, ticketverkoop en het volledige programma op de website van Brainwash Festival.

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen