WORKSHOP DESIGNING THE ACCESSIBILITY JOURNEY

71 keer bekeken

Begin

17-11-2023 om 13:00

Einde

17-11-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het Huis Utrecht

Culturele activiteiten zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend toegankelijk. Hoe creëren we andere ruimtes, en maken we ze toegankelijk voor mensen met chronische ziektes en handicaps? De workshop richt zich specifiek op programmeurs, communicatie- en productiemedewerkers uit het culturele veld.

Ableism en neuronormativiteit blijven onbewust de culturele arena domineren. Hoe creëren we andere ruimtes, en maken we ze toegankelijk voor mensen met chronische ziektes en handicaps? Wat kunnen we doen om de toegang voor uiteenlopende neurotypen makkelijker te maken?

Elia Zeno Covolan is, naast grafisch ontwerper en illustrator, expert op het gebied van toegankelijkheid naast grafisch ontwerper en illustrator. Met de deelnemers aan deze workshop duikt hen diep in het thema toegankelijkheid. Elia Zeno Covolan neemt je mee in het denken over programmering, productie en communicatie, wakkert ons denken aan én geeft concrete tools die leiden naar een inclusieve en toegankelijke
omgeving.

Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij! Deelname kost € 23,50, ticketverkoop via de website van Het Huis Utrecht.

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen