DATUM VOLGT - Workshop Effectual Entrepreneurship

9 keer bekeken

Klaar om jouw ondernemersvaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Samen met de HKU ontwikkelden we de tweedaagse workshop Effectual Entrepreneurship. Duik in de wereld van ‘effectuation’ – een vernieuwende aanpak om jouw artistieke en creatieve ideeën om te zetten in actie.

De term 'effectual entrepreneurship' of 'effectuation' bedacht door professor Sarasvathy (2001), onderscheidt zich als ondernemingsplanning van de meer traditionele modellen. In plaats van een vast doel te stellen en op zoek te gaan naar de optimale middelen, draait het hier om het ontdekken van haalbare doelen met de middelen die je al hebt. Als creatieve ondernemer gaat het om het inzetten van jouw vaardigheden, het leggen van verbindingen met anderen en het benutten van kansen binnen jouw netwerk. Een aanpak die beter aansluit bij het proces van artistiek en creatief ondernemen.

Wat leer je?
Aan het eind van deze workshop:

  • Denk je als een creatieve pionier en herken je kansen voor duurzame groei binnen jouw creatieve organisatie.
  • Weet je hoe je culturele, sociale en economische waarde omzet in een businessmodel die verschillende belanghebbenden aanspreekt.
  • Kan je de theoretische beginselen van Effectuation toepassen en uitleggen.
  • Weet je welke ondernemerschapscompetenties er zijn en kan je voor jezelf bepalen in welke mate je over deze competenties beschikt.
  • Begrijp je hoe jouw individuele ondernemerschapsvaardigheden kunnen bijdragen aan het behalen van succes binnen jouw onderneming.

Programma
Het programma bestaat uit twee middagen, elk met een duur van drie uur.

Dag 1
"Ondernemerschap betekent ideeën omzetten in actie. Het draait om creativiteit, innovatie, risico nemen, en het beheersen van projecten om doelen te bereiken" (EU 2015). Deze dag draait om het ontdekken en benutten van kansen op basis van effectual ondernemerschap. We duiken in het 'Effectuation'-model en onderzoeken samen jouw aanwezige en te ontwikkelen effectuation kernkwaliteiten. Je gaat naar huis met een concreet plan om direct in de praktijk te brengen.

Dag 2
Tijdens deze tweede dag deel je je gerealiseerde (effectual) ondernemende opbrengsten met de rest van de groep en reflecteren we met elkaar op het doorgelopen proces.

Nieuwsgierig? Meer informatie volgt!

Afbeeldingen

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen