OPEN OPROEP TONEELSCHRIJFPRIJS 2024

Noortje van Dorp 14-06-2024
24 keer bekeken 0 reacties

Ben je theaterauteur en schrijf je toneel? Ging één van je teksten in première tussen 1 januari en 31 december 2023? Dan kun je jouw tekst insturen voor de Toneelschrijfprijs 2024. Deze prijs bekroont elk jaar de auteur van het beste oorspronkelijk Nederlandstalige toneelwerk.

De winnaar ontvangt een geldprijs van 10.000 euro. De overige genomineerden ontvangen ieder 1.000 euro. De prijs biedt de auteurs de gelegenheid om hun schrijverschap verder te ontwikkelen.

Over de prijs
De Toneelschrijfprijs heeft als doel de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneelwerk onder de aandacht te brengen en te stimuleren. De prijs is een samenwerking tussen het Nederlands Letterenfonds , Literatuur Vlaanderen , de Taalunie en het Fonds Podiumkunsten en wordt uitgereikt aan de auteur van het beste oorspronkelijk Nederlandstalig toneelwerk dat afgelopen kalenderjaar in première ging. Kinder- en jeugdtheater zijn nadrukkelijk inbegrepen.

Voorwaarden inzendingen

  • Je tekst werd oorspronkelijk in het Nederlands geschreven;
  • Je tekst werd voor het eerst opgevoerd tussen 1 januari 2023 en 31 december 2023;
  • De voorstelling die op je toneeltekst gebaseerd is, werd minstens vijf keer in het openbaar gespeeld door een professioneel gezelschap of producent.

Aanmelden kan tot uiterlijk 31 augustus 2024.

(Bron & beeld: Fonds Podiumkunsten)

Afbeeldingen

 

Supporting Partners 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool Utrecht
Nimeto Utrecht
ROC Midden Nederland

Partners

De Maakruimte
Vechtclub
Grafisch Lyceum Utrecht
Herman Brood Academie
MaakJeStap
Media Perspectives
Stichting sQuare
Kunstenbond

Netwerk in kaart

Bekijk op de kaart welke organisaties nu deel uitmaken van Utrecht Creative Community. Ook op de kaart met jouw organisatie? Neem contact op.

Bekijk de netwerkkaart
 

 


ONDERDEEL VAN

Utrecht Talent Alliantie

 

 

  

GEFINANCIEERD DOOR

Utrecht Creative Community wordt ondersteund door de supporting partners, Provincie Utrecht en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

Cookie-instellingen